Over mij

Mijn naam is Esther Grobbée. Sinds 2008 schrijf ik al mijn dromen op en kijk naar wat ze betekenen. Ik neem mijn dromen en de boodschappen die daaruit voortkomen serieus. Ik leef letterlijk naar mijn dromen.

Ik zal een voorbeeld geven hoe ik mij door dromen laat leiden.
In een bepaalde periode van mijn leven had ik twee dromen gehad waaruit ik kon opmaken dat het einde van mijn baan in zicht was. Hoewel die boodschap duidelijk was, vond ik het toch moeilijk om mijn baan op te zeggen. Ik voelde mij sterk verbonden met mijn werk. Toen kreeg ik nóg een droom, de derde droom met dezelfde boodschap:

Ik rijd in mijn gele auto op de A12. Ik ben aan het spookrijden.
In mijn achteruitkijkspiegeltje zie ik dat het allemaal nog maar nét goed gaat.

Ik moest altijd over de A12 naar mijn werk. In mijn droom ben ik aan het spookrijden! De boodschap was duidelijk. Ik wilde niet meer tegen de richting in. Ik heb mijn autootje figuurlijk omgedraaid en heb de volgende dag mijn baan opgezegd. Dat is absoluut een goede wending in mijn leven geweest!

Dit is een voorbeeld van een grote verandering. De meeste dromen gaan over veel subtielere dingen, tenminste zolang je geen bijsturing op je pad nodig hebt.
Dromen tikken echt op je schouder, zo van “Hee, let op” om je te wijzen op zaken die je niet ziet.

Keer op keer ben ik onder de indruk van de wijsheid die in de dromen zit. Daarom spelen dromen een grote rol in mijn leven.